Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r50831spen/appleblog.ro/wp-content/themes/Extra/includes/builder/functions.php on line 6131
Wishlist pentru iOS 13 - AppleBlog.ro

Wishlist pentru iOS 13

Wishlist pentru iOS 13

Wishlist pentru iOS 13:

9 moduri prin care Apple ar putea maximiza potențialul iPhone

 

Criticii au foarte fericiti cu iOS 12. Este unul dintre cele mai bune versiuni de iOS de ani de zile. Unul din motivele pentru care a funcționat atât de bine este că Apple nu a s-a incarcat mai mult decât e nevoie – aproape toate caracteristicile iOS 12 erau disponibile la lansare sau au venit foarte rapid într-o actualizare ulterioara. Este o îmbunătățire imensă față de lansarea problematică a sistemului iOS 11. iOS 12 pare a fi în primul rând orientat spre eliminarea punctelor slabe de lungă durată: s-a reînnoit atenția asupra performanței și fiabilității, grupărilor de notificări, Screen Time, Group FaceTime și aplicatia Maps a fost imbunaatatita de asemenea.

Dar Apple poate face mai mult, mult mai mult. Cele mai recente procesoare iPhones și iPad Pro, procesoare sportive, camere video și senzori, sunt capabili de lucruri incredibile, dar iOS uneori se simte ca și cum ne-ar ține înapoi. În special, iPad Pro are tot ce are nevoie pentru a fi un înlocuitor complet al laptopului – cu excepția unui sistem de operare care vă permite să faceți tot ce trebuie să faceți pe un laptop.

 

 

iOS trebuie sa ramana rapid, dar eliminati suportul pentru iPhone-uri vechi

Concentrarea Apple asupra performanței în iOS 12 a făcut o diferență enormă pentru iPhone-urile și iPad-urile mai vechi. Nu veți vedea neapărat rezultate in aplicațiile de referință, dar în practică diferența este uluitoare. Meniul de tastatură și partajare se deschid spre dreapta, unde există o întârziere scurtă. Aplicațiile se lansează mai repede. Deplasarea este mai fină, cu mai puține cadre abandonate.

Indiferent de schimbările pe care Apple le aduce în iOS 13, este imperativ să păstreze performanța la fiecare bit la fel de repede ca la iOS 12.

Am putut înțelege dacă iOS 13 nu acceptă toate aceleași dispozitive ca iOS 12, totuși. Este impresionant faptul că puteți rula iOS 12 pe toate iPhone-urile incepand cu iPhone 5s și iPad mini 2, dar aceste dispozitive au doar 1GB de memorie RAM. Lasand la o parte cele mai vechi dispozitive ar permite Apple să susțină iPhone-urile și iPad-urile mai vechi de cinci ani, dar le ofera posibilitatea să construiască iOS 13 cu o cerință minimă de RAM de 2 GB.

Dark mode

Este evident ca trebuie sa se adauge Dark Mode în iOS, și nu doar pentru că utilizatorii il cer de ani de zile. Apple este adânc în proiect pentru a facilita portarea aplicațiilor iOS pe Mac, iar pe Mac exista deja aceasta functie.

 

Siri mai inteligent

Apple a luat o abordare interesantă pentru îmbunătățirea Siri în iOS 12: a creat instrumente pentru alți dezvoltatori de apps să facă Siri mai util. Instrumentele pentru dezvoltatori permit Siri să furnizeze sugestii proactive pe ecranul de blocare pentru acțiunile în aplicație, iar utilizatorii să-și atribuie propriile instrucțiuni vocale Siri pentru a accesa funcțiile unei aplicații.

Dar Siri continuă să rămână în urma Google Assistant și Alexa în capacitatea sa de a răspunde la întrebări generale și de a efectua cu plăcere acțiuni cu hardware și servicii de la terțe părți. Există atât de multe neajunsuri evidente; puteți face o căutare pentru un număr de zbor și pentru a obține informații detaliate despre zbor, dar daca întrebați Siri veți obține o căutare pe web.

Siri are nevoie de o recunoaștere mai bună a vocii, de timpi de răspuns mai rapizi și de activități mai “distractive”, cum ar fi trivia și jocuri. Trebuie să ofere răspunsuri mai precise la un set mult mai larg de întrebări. Mai presus de toate, Siri are nevoie de o expansiune majora in noi domenii cum ar fi muzica si cumparaturi.

Cum se face inca avem pop up pentru volum?

Reglați volumul iPhone sau iPad, iar un pp up butucanos va ocupa jumatate din ecran. Este o interfață copleșitoare pentru o caracteristică pe care mulți utilizatori o folosesc de mai multe ori pe zi.

 

O cameră mai inteligentă și mai flexibilă

Apple continuă să facă pași importanți în fotografia computațională, dar cred că poate face mult mai mult fără a introduce noi echipamente hardware. Nu există niciun motiv pentru care modul portret al iPhone-ului XR ar trebui să fie limitat la chipurile umane, in timp ce Google a realizat un mod portret cu o singură lentilă pe orice subiect de câțiva ani. Creșterea calității generale a imaginii și, în special, a modului de portret de calitate și a portretului trebuie să fie o prioritate ridicată.

Mai mult decât atât, ar fi timpul să fie regandita întreaga interfață a camerei Apple. Este simpla si intuitiva, dar se simte ca si cand Apple a avut aceeasi Camera de ani de zile si doar continua sa adauga lucruri in ea.

 

Un nou ecran de pornire

Nu a existat o actualizare semnificativă a ecranului de pornire iOS încă de la iOS 7, mai mult sau mai puțin. Acum, că dispozitivele iPhone sunt diferite – mai mari, cu un raport de aspect mai înalt și mai restrâns și fara niciun buton Home – poate că este timpul pentru o schimbare pentru întregul ecran de pornire.

 

Video YouTube 4K și HDR

Este ridicol faptul că displayurile performante iPhone XS Max și iPad pot să afișeze videoclipuri YouTube numai la un maxim de 1920x1080. Rezoluțiile mai înalte și video HDR utilizează exclusiv codec VP9 fără drepturi de autor Google.

Apple refuză ferm să susțină codecul VP9 sau să permită aplicațiilor să implementeze propriile codecuri video. Și chiar browserele terților trebuie să utilizeze motorul de randare al lui Safari. Deci, fie în browser, fie în aplicația YouTube, fiecare dispozitiv iOS se limitează la 1080p și SDR.

 

Always on Display

Acum, că Apple are trei iPhone-uri cu afișaje OLED, este logic sa aiba si un Always on Display. OLED-urile utilizează doar energie pentru pixelii care sunt aprinși, astfel încât aprinderea unui mic procentaj din ecran utilizează doar o mica parte din baterie.

 

Sincronizarea notificărilor

Dacă aveți un iPhone, un iPad și un Mac, stii ca primesti de multe ori notificări despre același lucru pe toate.

Apple ar trebui să permită sincronizarea statusului notificării prin iCloud. Dacă sterg o notificare pe iPhone, acea notificare ar trebui să dispară si de pe iPad.

 

Există și alte caracteristici pe care Apple le poate implementa pentru a ajuta la rezolvarea supraîncărcării cu notificări pe mai multe dispozitive. De exemplu dacă utilizezi în mod activ un dispozitiv (de exemplu iPhone), noile notificări ar trebui sa apara doar acolo, iar  pe iPad și Mac sa nu mai primesti nimic. Odată ce încetezi să mai folosesti iPhone-ul pentru o perioadă de timp (să zicem 5 minute), sa primesti iar notificari pe toate dispozitivele în conformitate cu setările tale.

About The Author

Înscriere la Blog

Înscriere la Blog

Va vom notifica când avem articole ce v-ar putea interesa

Politica de confidentialitate

Multumim!