Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r50831spen/appleblog.ro/wp-content/themes/Extra/includes/builder/functions.php on line 6131
Tot ce trebuie să știți despre iOS 12 - AppleBlog.ro

Tot ce trebuie să știți despre iOS 12

Tot ce trebuie să știți despre iOS 12

Tot ce trebuie să știți despre iOS 12

După o așteptare de trei luni Apple iOS 12 este disponibil.

Spre deosebire de cele mai multe generații noi de iOS, accentul pentru iOS 12 este primordial în ceea ce privește performanța și stabilitatea, mai degrabă decât caracteristicile.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre iOS 12 este că rulează pe fiecare dispozitiv compatibil iOS 11.

Asta include modelele de la iPhone-ul 5S pana la cele mai noi, iPad mini 2 si mai noi și a 6-a generație iPod touch pana la cele mai recente. Având în vedere că aceste modele de iPhone și iPad au acum cinci ani vechime, este un suport extrem de impresionant.

iPhone-urile si alte dispozitive compatibile ar trebui să solicite automat instalarea iOS 12.

Dacă nu, puteți să o porniti manual navigând la Settings> General> Software Update.
Apple iOS 12. Fiecare actualizare iOS variază în funcție de dimensiune, în funcție de dispozitiv și de versiunea de iOS pe care o face upgrade. Ca o versiune generationala, iOS 12 este in mod previzibil mare, ajungand pana la 1.6GB pentru iPhone X.

Inainte de a discuta despre aspectele positive, haideti sa avem in vedere si cele mai putin positive primate din partea utilizatorilor de iPhone.

Problemele principale sunt conectivitatea. Un număr de utilizatori raportează că au probleme de a efectua apeluri  sau datele lor mobile nu mai funcționează.

În mod previzibil, durata de viață a bateriei nu este excelentă pentru mulți utilizatori, în ciuda faptului că acesta este un obiectiv principal pentru iOS 12. Având în vedere reindexarea care se întâmplă cu actualizările iOS, unele dintre aceste probleme se vor îmbunătăți în urmatoarele cateva zile.

Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că există multe plângeri cu privire la eliminarea iOS 12 a pictogramei Bluetooth, dar Apple a confirmat că acest lucru este de design și va trebui să cauti prin setări de acum înainte pentru a obține informații Bluetooth.

Noile emoticons Animojis sunt, de asemenea, rezervate pentru iPhone-uri cu recunoastere faciala.

Nu toată lumea are problemele enumerate mai sus, iar Apple nu a trebuit să grăbească o lansare noua de soft.

iOS 12 are cele mai multe versiuni Beta

Conform declarației oficială Apple:

“iOS 12 aduce îmbunătățiri de performanță și noi caracteristici interesante pentru iPhone și iPad. Fotografiile au noi caracteristici care vă ajută să redescoperiți și să împărtășiți fotografiile din memorie, Memoji – un mesaj mai inteligibil și mai amuzant, ecranul Animoji, Screen Time, Comenzile rapide Siri oferă o modalitate mai rapidă de a face lucrurile cu abilitatea ca orice aplicație să lucreze cu Siri, realitatea augmentată devine și mai atrăgătoare cu capacitatea dezvoltatorilor de a crea experiențe AR partajate, iar noile caracteristici de confidențialitate vă protejează de inselaciuni online.”

Imbunatatirile de performanta – mentionate oarecum la toate actualizarile de iOS, sunt de fapt tangibile in iOS 12.

Apple pretinde ca aplicatiile se vor lansa de doua ori mai repede, camera cu 70% mai rapida si tastatura se va deschide cu 50% mai rapid, animatiile ar trebui sa fie mai imbunatatite.

La fel ca Android, iOS 12 grupează în cele din urmă notificările împreună, în timp ce Instant Tuning împrumută de asemenea de la Google, permițându-vă să controlați setările pentru notificări specifice direct dintr-o alertă.

Suport CarPlay de la terți – în cele din urmă, Google Maps și Waze pot veni la CarPlay deoarece Apple și-a deschis sistemul către terțe părți. Dar asta in cazul în care CarPlay nu se dovedește a fi atât de buggy în această lansare inițială.

Noi beneficii aduse de actualizarea iPhone-urilor

 

Screen Time – în esență, un instrument de urmărire a modului în care folosiți iPhone, iPad sau iPod touch, compilați aceste date în diagrame zilnice și săptămânale, ajutându-vă să vă folosiți iPhone-ul în mod responsabil. Acestea includ setarea perioadelor de “Nefuncționare” care blochează notificările și restricționează accesul copiilor dvs. la dispozitiv. Google a făcut o functie similară în Android 9 cu “Digital Wellbeing”, iar tendința este foarte binevenită.

 

Siri Shortcuts – vă permite să creați comenzi speciale pentru Siri, iar cea mai bună parte a acestui lucru este compatibilă cu aplicațiile terță parte.

Îmbunătățirea camerei – există mai multe filtre și efecte noi, modulul de portret și îmbunătățirea detectării feței pentru bokeh de fundal mai precis (aka blur) și codurile QR sunt evidențiate automat când sunt reperate.

Amintiri de fotografii – Siri poate trage acum fotografii și clipuri video bazate pe persoane, locuri, evenimente și cuvinte cheie. Acest lucru se extinde și la galerie Fotografiile care sunt o nouă filă “Pentru dvs.”, cu evidențieri automat de pe iPhone-ul dvs. – o caracteristică principală a Google Foto.

Suportul pentru editare RAW – o mare pentru entuziaștii de fotografie. Dacă nu știți ce este un RAW fișier, cu toate acestea, nu aveți nevoie de acest lucru.

ARKit 2 – ARKit a fost foarte sugestiv, dar nu a fost lansat în iOS 11, așa că iOS 12 aduce generația doi cu o mai bună urmărire a feței, detectarea obiectelor, locația bazată pe locul udne esti și un format de file sharing (USDZ) pentru atașare creațiilor la Mail și Mesaje.

Noi interfețe utile: Apple Books, News și Stocks au fost toate actualizate cu interfețe revizuite pentru a îmbunătăți navigația, cum ar fi noul fișier Book Store pentru navigarea și cumpărarea de carti noi, precum și pentru organizarea bibliotecii.

Îmbunătățirea confidențialității – iOS 12 blochează urmărirea și mai mult în Safari, opreste butoanele de distribuire și widget-urile de pe site-uri de la urmărirea dvs. fără permisiune și blocarea identificării dispozitivului utilizat de agenții de publicitate (Google va ura asta). Safari poate de asemenea să sugereze și să stocheze parole în iCloud Keychain și să le sincronizeze cu toate dispozitivele Apple.

Mai multe opțiuni pentru a nu deranja – DND poate să diminueze automat afișarea și să opreasca notificările peste noapte până când veți debloca ulterior dispozitivul. Bineînțeles, puteți seta ora și zilele în care acest lucru se va întâmpla.

Pagina de securitate oficială a Apple confirmă, de asemenea, că iOS 12 aduce patch-uri semnificative de securitate în conectivitate Bluetooth și WiFi, precum și în Safari.

Este de admirat focusul Apple pe performanță și stabilitate și, în ciuda bug-urilor enumerate mai sus, trebuie să subliniez că sunt mult mai puține decât s-au găsit în upgrade-urile generațiilor anterioare.

Acestea fiind spuse, din punct de vedere al precedentului, cu cât este mai mare actualizarea, cu atât mai mare este numărul de bug-uri și doar cu o mică parte a dispozitivelor compatibile care au primit upgrade la această etapa.

Apple a lansat deja primul beta pentru actuializarea noua, iOS 12.1. Acest lucru nu inseamna ca iOS 12 are o problema serioasa, Apple cauta sa aduca mai multe caracteristici pe care nu le-au putut insera la timp pentru lansarea iOS 12.

Înainte de iOS 12.1, totuși, așteptați o remediere a bug-ului pentru iOS 12.0.1. Este inevitabil după o actualizare atât de mare, dar speram că aceasta va fi mai mult de “slefuire” a soft-ului current.

UPDATE: 

7 Noi imbunatatiri iOS 12.1 pentru iPhone

 

Peste 70 de Emoji noi

Apple a adăugat 146 de emoji noi în total la iOS 12.1, cu toate acestea, multe dintre ele sunt variații ale pielii sau părți ale corpului. Așadar, opțiunile totale de emoji adăugate minus tonul pielii se ridică la 76, toate provenind de pe lista Emoji 11.0 care a fost lansată vânzătorilor în iunie 2018. De fapt, unul dintre acești 76 este steagul Organizației Națiunilor Unite disponibil în Emoji 4.0 in 2016, dar nu a fost adoptată de Apple până acum.

FaceTime pentru grup a sosit in sfarsit

Aceasta a fost caracteristica cea mai importanta pe care ne-a promis-o Apple în iunie, și este în sfârșit disponibilă. Acum poti avea chat-uri audio si video pe FaceTime cu până la 31 de utilizatori suplimentari, adica in total puteti fi 32 de utilizatori într-un apel de grup.

Puteți beneficia de eSIM acum

Dacă ai iPhone XS, XS Max sau XR, acestea au venit cu suport dual SIM. Dar acest lucru nu a fost posibil chiar imediar, deoarece nu au două sloturi pentru cartele SIM fizice. În schimb, au un nanoSIM și un eSIM care nu a fost pregătit pentru utilziare inca de la inceput.

Utilizatorii iPhone XS & XS Max pot controla depth-ul unei poze în timp real

Una dintre cele mai frumoase caracteristici de pe iPhone XS și XS Max sunt setarile pentru când editați o imagine în modul Portret. Ei bine, în iOS 12.1, puteți ajusta profunzimea fotografiilor în modul Portrait în timp ce faceti poze, nu doar după.

Lanternă nouă și sunet pentru aparat foto pe ecranul de blocare

Acesta este unul dintre acele lucruri pe care probabil nu le veți observa niciodată, dar când deschideți lanterna sau aparatul foto pe ecranul de blocare pe un model iPhone X sau un model mai nou, sunetul care însoțește sună mai pronunțat și clicky.

Există schimbări pentru utilizatorii de ceasuri Apple

Dacă aveți un ceas Apple, veți observa o nouă culoare în “Galerie de imagini” din aplicația Watch și puteți activa difuzorul în timpul unui apel telefonic utilizând o singură atingere, ca în iOS 11, atât timp cât Apple Watch este conectat.

 Fenomenul “Beautygate” în modul portret a dispărut

A existat o controversă uriașă în legătură cu modul în care Camera a făcut poze cu camera frontală de pe iPhone XS și XS Max. Intitulat pe retelele social media #beautygate, software-ul Apple ar ușura detaliile într-un autoportret, făcând pielea să pară ca are un filtru de “infrumusetare” aplicat. Apple a confirmat că a fost o eroare.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Înscriere la Blog

Înscriere la Blog

Va vom notifica când avem articole ce v-ar putea interesa

Politica de confidentialitate

Multumim!